Teama de intimitate emotionala?

Cu toate acestea, exista cateva motive comune care stau la baza motivului pentru care oamenii devin invizibili in relatii. In primul rand,  din cauza unei frici de intimitate emotionala.

Oamenii care devin fantome au tendinta de a evita apropierea emotionala in relatii.

Cherlyn Chong

O parte uriasa a intimitatii emotionale implica onestitate. Cand lucrurile merg bine, este usor sa poarte conversatii. Cu toate acestea, atunci cand ati elaborat un raport cu cineva, poate deveni brusc mai dificil sa impartiti conexiunea daca nu va mai simtiti bine.

Fantomele nu vor sa se ocupe de aspectele inconfortabile de a fi sinceri cu tine. Ei nu vor sa se ocupe de reactia ta emotionala si, mai degraba, te vor rani in tacere decat sa se faca inconfortabili.

Dar poate veni si dintr-un loc plin de compasiune sau mai empatic.

Un lucru pe care il aud de mai multe ori pe zi de la clientii mei, in special, este ca nu sunt confortabili spunand ca nu sunt interesati de cineva direct fata in fata. Pentru unii, se datoreaza faptului ca se simt pusi la fata locului, iar pentru altii, pentru ca simt ce inseamna si nu vor sa raneasca sentimentele celuilalt.

Jolene Beaton
Totusi, asta nu face mai putin gresit. Fantoma nu este mai putin dureroasa decat o respingere directa. In unele cazuri, in functie de destinatar, poate avea un efect mai rau. „Adesea ii sfatuiesc pe clientii mei de la It’s Just Lunch sa fie sinceri si directi, daca nu ii intereseaza sa continue o relatie ”, a spus Beaton.