Ritualuri simple de zi cu zi pentru a vă susține munca și viața creativă

Momente de atenție asupra calmului
Ritualurile simple de zi cu zi sunt o modalitate minunată de a introduce momente de calm zilei. Acestea ne pot sprijini atunci când munca noastră creativă devine ocupată, dându-ne o pauză și ajutându-ne să ne reorientăm. Când facem un pas înapoi, putem obține o înțelegere și o claritate, reamintind motivațiile noastre și menținându-ne pe drumul cel bun. Aceste momente sunt ca niște pietre prețioase care ne susțin pe noi și munca noastră pe tot parcursul zilei – mai ales când ne blocăm și începem să amânăm lucruri!

Unul dintre obiectivele unei pauze intenționate este să vă opriți și să vă conectați cu mintea, corpul și împrejurimile, oferindu-vă o pauză bine câștigată. Simplele ritualuri de zi cu zi pot consta în orice, de la cinci minute de yoga până la o cană de ceai – doar un interludiu plin de bucurie pentru a spori ziua. Există multe moduri în care puteți introduce buzunare de liniște în programul dvs.. Ele sunt simple și eficiente și ne ajută să lucrăm mai inteligent, nu mai greu.

O pauză conștientă
Pentru a promova o zi de lucru sănătoasă,putem practica abilitățile legate de atenție. Atenția poate fi aplicată oricând și oriunde – în timp ce stați la o coadă, la biroul dvs. și așa mai departe. Pentru a face acest lucru trebuie să ne concentrăm asupra respirației, lăsându-ne gândurile la o parte și conectându-ne cu momentul prezent. Este o tehnică utilă dacă vă simțiți copleșiți, deoarece vă încurajează să vă concentrați asupra unui singur lucru.

Îmbrățișarea mișcării
A merge la o plimbare este o altă modalitate excelentă de a vă întrerupe negativitatea. Mersul pe jos pune corpul în mișcare, ne expune la lumină și aer curat și ne dă o schimbare de peisaj. După o plimbare plină de viață ne putem da seama că reușim să finalizăm lucrurile pe care ni le-am blocat. Plimbarea pare să genereze o nouă perspectivă și idei noi. Și dacă lucrați la un birou, este bine să întrerupeți în mod regulat, să vă schimbați poziția și să vă odihniți ochii de la ecran.

Momente muzicale
Nu există nici o îndoială că muzica ne poate da energie și ne înălță atunci când ne simțim puțin obosiți. Datorită timpului necesar pentru a vă bucura de melodiile preferate, s-ar putea să aflăm că suntem capabili să ne reconectăm cu munca noastră cu forțe proaspete. Dacă ascultați muzică vă sprijină pe dvs. dar și munca dvs. Puteți crea o listă de redare a melodiilor preferate de relaxare sau optimiste atunci când aveți nevoie de ele cel mai mult. Și dacă vă place un interludiu de dans, nu vă oprește nimic să faceți câteva mișcări de dans!

Ideea principală este că trebuie să ne găsim ocupații zilnice preferate, ca să nu ne adâncim în gânduri și supărări. Viața este frumoasă și trebuie să o apreciem exact așa cum o avem.