Relația ta este suficient de puternică pentru a supraviețui – dar ai nevoie de spațiu

Timpul de calitate petrecut împreună cu partenerul este uimitor, mai ales dacă aveți interese similare. Să petreci sâmbătă pe îndelete plimbându-te într-un parc și apoi să apuci aperitive și băuturi poate fi minunat, dar poate exista o față înclinată la toată această unire.

Sentimentul de parcă trebuie să faci totul cu partenerul tău nu va favoriza decât co-dependența și oboseala. Acest tip de dinamică va înăbuși creșterea ambilor parteneri și ar putea face pe oricare dintre cei doi să simtă că sunt sufocați de relație.

Experții spun faptul că dacă aveți propria viață în afara relației dvs. vă poate îmbunătăți legătura cu partenerul. Urmărirea propriilor interese, petrecerea timpului solo sau petrecerea timpului în preajma prietenilor vă pot crea beneficii de durată și vă vor consolida relația.

Cine vrea să fie co-dependent, când puteți fi un cuplu independent și puternic?

Iată 5 motive pentru care spațiul vă va ajuta relația:
1. Amplifică factorul de romantism
După cum spun ei: „absența face ca inimii să-i placă.” Această frază este foarte adevărată, iar spațiul îți va oferi șansa să faci asta.

„O concepție greșită despre relații este că, atunci când sunteți într-una, trebuie să fiți lipiți unul de altul, ceea ce nu ar putea fi mai departe de adevăr. Dacă sunteți mereu în jurul valorii celuilalt, nu aveți nicio șansă să vă lipsiți unul altuia și să vă apreciați reciproc ”, spune Sophia Reed, consilier și autor certificat. „Deseori, să ai ceva spațiu va aduce beneficii amândurora.”

2. Opriți co-dependența
O relație este minunată, spune Reed, dar nu este harul tău salvator, iar în momentul în care devine asta, ai o problemă pentru că ești dependentă de partenerul tău.

„Dacă din întâmplare relația nu se rezolvă, persoana dependentă este expusă riscului de depresie sau de efecte secundare rele, deoarece au făcut din partener întreaga lor lume”, spune ea. „Spațiul ajută fiecare persoană să rămână împământată și mai puțin dependentă de cealaltă, ceea ce este sănătos.”

3. Apreciere sporită pentru partenerul tău
Spațiul într-o relație poate fi foarte benefic pentru cuplurile care s-au apropiat prea mult sau prea obișnuit să vadă cu adevărat ce face partenerul lor special.

„Raționamentul din spatele acestui lucru este faptul că vă oferă fiecăruia timp să vă apreciați reciproc”, explică Laura F. Dabney, medic, psihoterapeut în relație. „Dacă aveți interese exterioare sau timp îndepărtat unul de celălalt, vă va face, de asemenea, mai conștient de programul și de timpul petrecut împreună.”

Este o mare șansă să vă reconectați cu ceea ce ați iubit la partenerul dvs. în primul rând. Dabney mai spune că timpul în afară ajută la crearea de relații echilibrate.

„Făcându-vă timp liber va ajuta cu adevărat fiecare persoană să își păstreze propriul sentiment de identitate”, adaugă ea.

4. Treceți peste factorul de frică
Chiar dacă spațiul sună înfricoșător, conceptul va varia și aspectul „spațiului” va fi diferit pentru fiecare cuplu.

„În timp ce poate fi intimidant, a avea spațiu poate promova forța într-o relație”, spune GinaMarie Guarino, consilier autorizat în domeniul sănătății mintale. „Spațiul promovează independența și autonomia, ceea ce reduce la minimum riscul de dependență sau co-dependență și alte tipuri de dependență. De asemenea, poate ajuta la prevenirea plictiselii într-o relație, deoarece fiecare partener așteaptă cu nerăbdare să ne vedem și să petrecem timp de calitate împreună. ”

5. Concentrează-te să te faci mai bun
Spațiul creează oportunitatea de a fi cel mai bun sine – atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.

„Persoanele care sunt întregi și complete cu sine sunt parteneri mai buni într-o relație, deoarece își dau seama și înțeleg că sunt personal responsabili de propria fericire”, spune expertul în relații, Tiffany Toombs. „Și în timp și spațiu pentru a face lucrurile care te fac fericit personal, poți contribui mai bine emoțional, energetic și spiritual la viața partenerului tău și să le îmbunătățești viața.”