O relatie sanatoasa necesita sa puneti telefonul jos – I

Cred ca cel mai mare compliment pe care l-am primit a fost de la o prietena care a spus: „Vreau ceea ce ai”. Vorbea despre casatoria mea si despre relatia pe care o am cu sotia mea. Am fost foarte mandru de asta pentru ca m-a facut sa simt ca mi-am facut treaba de sot. Eu si sotia mea avem o relatie excelenta si, in acest moment, suntem casatoriti de 12 ani. Sunt intrebat atat personal, cat si profesional ce face o casatorie de succes? Nu stiu daca am toate raspunsurile, dar in epoca de astazi as spune „pune telefonul jos”.

O relatie sanatoasa necesita sa puneti telefonul jos

Lucrand in sanatatea mintala in ultimii 30 de ani, mi-am facut partea de lucru cu relatiile. Unele lucruri vor suna intotdeauna adevarate, dar astazi atat de multi oameni isi lasa telefoanele sa interfereze si, in unele cazuri, isi distrug relatia. Permiteti-mi sa va dau cateva exemple.

In zilele noastre, oamenii isi pierd incet abilitatile interpersonale pe masura ce le inlocuiesc cu telefoanele lor. Am fost cu adevarat socat cand am cautat aceasta statistica. O persoana obisnuita isi priveste telefonul mobil 110 pe zi, iar seara verificam telefoanele la fiecare 6 secunde. Asta nu poate fi! Asa ca am facut ceva mai multe cercetari.