Îndreptarea și repararea jantelor: tipsuri pentru șoferi

Pentru șoferii pasionați, jantele mașinii reprezintă nu numai o necesitate, ci și o pasiune. Investesc sume mari de bani în achiziționarea jantelor preferate, iar apoi se ocupă în cele mai mici detalii de întreținerea lor. Au grijă să fie păstrate mereu în cele mai bune condiții, însă cu toate acestea o mulțime de surprize neplăcute pot apărea.

La un moment dat, este posibil să vezi mult prea târziu o groapă sau să dai mai tare decât ți-ai fi dorit cu roata într-o bordură. Iar astfel, problemele nu vor întârzia să apară. Vei avea nevoie de servicii de îndreptare și reparare a jantelor, servicii despre care ne-am propus să vorbim și noi în rândurile imediat următoare.

Iată ce ar trebui să știi despre îndreptarea și repararea jantelor:

De ce nu trebuie să ignori îndreptarea și repararea jantelor

Așa cum spuneam, șansele de a te alege cu diferite defecțiuni ale jantelor sunt destul de mari în România, dată fiind infrastructura care prezintă numeroase probleme. Ei bine, ori de câte ori sesizezi defecțiuni ale jantelor, ar trebui să ai în vedere imediata lor remediere. De ce îți recomandăm astfel?

În primul rând, o jantă defectă îți poate pune viața în pericol. Este vorba despre siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Prin urmare, nu ar trebui să riști circulând cu jantele strâmbe sau chiar defecte.

În plus, vei avea un consum mai ridicat de combustibil, atât anvelopele cât și alte componente vor fi expuse uzurii iar numeroase alte probleme vor apărea. Astfel, ai numeroase motive pentru a ne urma recomandarea.

Cum se face îndreptarea și repararea jantelor

Operațiunea de îndreptare și reparare a jantelor diferă de la un model la altul, în funcție de materialul din care acestea au fost realizate. Jantele din tablă sunt, de exemplu, mult mai maleabile, deci mai ușor de îndreptat și de reparat.

Dacă jantele defecte sunt dintr-un aliaj ceva mai special, atunci va fi necesar un procedeu ceva mai complicat, care presupune încălzirea jantelor. În plus, va fi nevoie cel mai probabil și de o presă hidraulică, asta pentru a evita îndreptarea la ciocan, care nu este recomandată în cazul tuturor tipurilor de jante.

Pentru îndreptarea jantelor de aliaj se va opta, cel mai adesea, pentru încălzirea lor la 60 de grade, temperatură la care aliajul devine ceva mai maleabil, iar astfel îndreptarea și repararea lor va fi mult mai ușor de realizat.

Acestea sunt așadar câteva dintre lucrurile de bază pe care trebuie să le știi despre îndreptarea și repararea jantelor mașinii tale!