Imaginația ta nu este o pierdere de timp – este o armă secretă

Vizualizarea mentală este un obicei subestimat al succesului. Potrivit lui Albert Einstein, „Imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea este limitată. Imaginația înconjoară lumea. ”

Din păcate, mulți dintre noi punem restricții asupra imaginației noastre nelimitate. Limitarea credințelor, cum ar fi „eu nu sunt suficient de bun” sau „nu voi avea niciodată succes”, ne determină să redăm obiectivele pe care le stabilim și să ne simțim blocați de potențialul nostru real.

Dar dacă vrem să ne dezlegăm de constrângeri? Ce se întâmplă dacă ne imaginăm liber și dacă lucrăm pentru ca visele să devină realitate?

O imaginație vie nu este un cadou înmânat la întâmplare cu care sunt născuți puțini. În schimb, vizualizarea abilă este dezvoltată activ.

Următoarele tehnici oferă un punct de plecare pentru a debloca poarta de acces la stabilirea și atingerea unor obiective demne de maximul dvs. potențial.

Iată 3 moduri în care imaginația ta îți va schimba viața:

1. Depășirea fricii
Acțiunea inspirată în prezența fricii este unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ți atinge obiectivele. Acțiunea are mai multe forme: să nu asculți autocritica internă, să stai în adevărul tău și să nu urmezi convenția, să faci sacrificii pe termen scurt, să stabilești granițe. Frica va fi întotdeauna prezentă atunci când vă urmați visele.

Un mod eficient de a depăși frica este de a experimenta amenințarea percepută fără o experiență negativă atașată. Acest lucru creează o asociere nouă, pozitivă și creează încredere în a ieși în afara zonei tale de confort. În psihologie, aceasta se numește „învățare prin dispariție”.

Imaginația joacă un rol puternic în acest proces. Un studiu din 2019 realizat la Școala de Medicină Icahn de la Muntele Sinai a descoperit că participanții care și-au imaginat un scenariu pozitiv au beneficiat la fel de mult ca cei care au experimentat scenariul pozitiv, modificând răspunsurile viitoare în viața reală.

Cu alte cuvinte, imaginația te eliberează.

2. Crearea unei viziuni
O viziune acționează ca o Stea de Nord. Este factorul motivant pentru a face ore, a depune eforturi și a face sacrificii. Cu toate acestea, mulți dintre noi ne limităm viziunea sau nu reușim să ne așezăm activ și să ne imaginăm cum s-ar schimba viața noastră dacă ne atingem obiectivele pe care ni le-am stabilit.

Vizualizarea acestui punct în viitor este un exercițiu distractiv, creativ. Permiteți „ce” și „cine” și „unde” să vă încadreze călătoria spre interior – ce faceți cu timpul? Ce vă câștigă venitul? Cine devii? Unde te vezi în anii următori? Unde locuiți?

Faceți experiența cât se poate de imersivă imaginându-vă toate simțurile. Mai bine, imaginați-vă cum vă veți simți. Este mândrie? Bucurie? Pace? Uşurare? Compatibilitate? Cu cât rezonăm mai mult cu un sentiment, cu atât devine mai ușor să manifestăm viziuni în realitate.

Odată ce viziunea este puternică, atunci este momentul să te angajezi cu creierul analitic și să lucrezi din nou la locul unde ești astăzi. Ce pași trebuie făcuți pentru a închide decalajul dintre realitatea prezentă și viziune?

Acesta este un punct de plecare puternic pentru stabilirea obiectivelor.

3. Să te vezi excelând
Deși o viziune este standardul de aur și viața pe care o îndreptați, imaginația dvs. poate fi folosită și pentru repere pe parcurs.

Să presupunem că ați debarcat un angajament de vorbire, care reprezintă un mare pas înainte în călătoria dvs. Frica se instalează, la fel cum se îndoiește. În aceste momente, o practică excelentă este să reîncărcați experiența în ochii minții, imaginându-vă că obțineți încredere și carismă.

Aceasta este o tehnică încercată pe care mulți sportivi de succes o folosesc, de la Wayne Rooney la Jessican Ennis-Hill, de la Andy Murray la Novak Djokovic.

„Cel mai important lucru cu imagini este folosirea mai multor simțuri, cum ar fi sunetul, vederea și mirosul”, a spus psihologul sportiv dr. Steve Bull pentru The Telegraph. „Această imagine incredibil de vie ajută un sportiv să se pregătească mental, îmbunătățindu-și încrederea, concentrarea, claritatea și viteza gândirii.”

Chiar dacă nu aveți niciun interes să înscrieți la o finală a Cupei Mondiale sau să câștigați Wimbledon, aceste abilități de vizualizare se transferă în toate domeniile vieții de zi cu zi.

„Există o încrucișare imensă între cerințele sportului și afacerilor”, adaugă Bull. „Dacă vizualizați într-un detaliu real o prezentare a afacerilor mari, vă veți pregăti pentru orice, de la cea mai bună postură și limbajul corpului dvs., precum și modul în care veți gestiona orice sentiment de anxietate, până la întrebările incomode care ar putea fi puse și cum le veți răspunde. . Până când veți ajunge acolo, vă veți simți mult mai încrezător. ”