Fiecare zi poate deveni una primitoare de vară cu ajutorul plantelor decorative

Singurul lucru care poate face casa să se simtă vie și cu un iz de vară pe tot parcursul anului sunt plante de casa și chiar și în cele mai crunte ierni, ne putem bucura de o verdeață din abundență  datorită prietenilor cu frunze. Plantele de apartament îmbunătățesc calitatea aerului și pot înlocui o mică gradină de vară.

Urmează prezentarea câtorva plante ce pot îmbunătăți fără discuții ambientul locuinței, cu un minim de efort depus.

Palmierul
Există ceva special în privința dimensiunii și formei frunzelor de palmier, pe ce poate fi considerată fascinantă. Dacă vrei să dai locuinței o senzație tropicală instantanee, atunci o alegere foarte bună ar fi varianta cu palmieri. Trebuie luat în considerare faptul că necesită, totuși, un spațiu suficient de mare, deoarece tinde să crească destul de mult.

Cactusul
Un cactus ne poate face să ne gândim la zilele însorite și la un teren nisipos și din cauza habitatelor lor naturale, ele tind să necesite puțină apă, făcându-le o întreținere destul de ușoară. O modalitate de a deține plante de cactus ar putea fi alcătuite într-un grup mic de mai multe specii. În acest fel, puteți crea propria oază de deșert care să lumineze puțin chiar și cele mai dificile zile.

Monstera Deliciosa
Monstera deliciosa sau planta de brânză elvețiană, datorită găurilor ce se află la nivelul frunzelor, provine din pădurile tropicale din sudul Mexicului. În habitatul său tropical, Monstera produce de fapt fructe, un fruct dulce, puternic parfumat, care este perfect sigur pentru consum. De aici provine și numele de „Deliciosa”. Din nefericire, este incredibil de dificil să forțezi această plantă să producă fructe, deci cel mai probabil îi poți admira doar măiestrele sale frunze.

Suculente
Multe suculente provin din zonele cu un climat uscat ale lumii și ca niște cactuși, arată destul de exotice. Acestea pot fi dificil de îngrijit, dar când sunt monitorizate îndeaproape, puteți măsura cât de multă lumină și de câtă apă are nevoie. Există atât de multe soiuri, încât, odată ce ați fost prinși în plasa lor, este foarte greu să nu mai colectați!

Yucca sau arborele dragonului din Madagascar
Dacă doriți o plantă ușor de îngrijit care arata ca un palmier, atunci un copac de yucca sau arborele dragonului este o alegere excelentă. Există două specii și ambele par întotdeauna să prospere indiferent unde sunt așezate. De asemenea, plantele cu aspect tropical adaugă caracter și farmec în orice cameră.

Și, în cele din urmă, cel mai bun lucru despre plantele de apartament este că acestea nu sunt costisitoare și pot oferi o bucurie nesfârșită pasionaților!