Explorarea modalităților de menținere a unei gândiri și perspective pozitive

Menținerea unui spirit pozitiv ar trebui sa fie modul preferat întotdeauna de oameni atunci când lucrează. Acest fapt aduce un plus de energie în fiecare zi și, de asemenea, îi poate ajuta și pe cei din jurul căruia emană energie pozitivă. Susținerea veselă a mediului în care existăm ajută foarte mult și în sensul productivității, astfel motivându-i și pe cei care nu se simt neapărat în regulă.

Faceți lucruri pozitive ce ajută la evoluția personală
Una dintre cele mai bune modalități de a crește pozitivitatea este să ne concentrăm asupra lucrurilor pentru care suntem recunoscători și fericiți. Pentru a face acest lucru putem așterne pe hârtie faptele întâlnite, cu ajutorul unui jurnal al recunoștinței și, în general, ar trebui incluse lucrurile pe care adorăm. Cred că atunci când îmbrățișăm pozitivitatea și o împărtășim cu lumea, o primim din abundență!

În plus, putem crea o întreagă gamă de resurse pentru a ne ajuta să ne simțim pozitivi și puternici. Acestea includ liste cu muzica preferată, cursuri de meditație ghidate, podcast-uri inspiraționale sau discuții TED, bloguri și reviste. Ele ar putea alcătui setul de instrumente de pozitivitate care ne ajută și ne sprijină în zilele provocatoare.

Fii atent activ și pozitiv
Pe timpul zilei, când suntem la muncă spre exemplu, pot apărea gânduri nefolositoare ce ne-ar putea frământa o perioadă îndelungată de timp. În acest caz ar trebui să identificăm declanșatorul acestor emoții, ca pe viitor să încercăm să îl evităm.

Dacă ne simțim blocați, putem apela la diverse alternative de distragere precum ieșiri cu prietenii, diverse exerciții sportive, vizionarea unui film sau serial, poate chiar și prepararea ceaiului sau cafelei preferate. Aceste opțiuni pot fi armele potrivite folosite împotriva negativității.

Reflectați asupra evenimentelor cu o lumină pozitivă
Când lucrurile merg prost, tindem să ne simțim de necontrolat și acest lucru poate avea un impact asupra modului în ne simțim. Prin reflecție personală, putem realiza că nu întotdeauna situația ne afectează, ci mai mult modul în care l-am internalizat.

Având în vedere acest lucru, putem decide să vizualizăm provocările vieții, observându-le mai puțin ca obstacole și mai mult ca niște lecții valoroase de viață care ne ajută să învățăm și să creștem. Cu siguranță nu este cel mai ușor lucru de făcut, dar dacă nu putem schimba ceea ce se întâmplă în viață, putem schimba modul în care reacționăm.

În cele din urmă, trebuie să ne concentrăm asupra colectării cuvintelor frumoase, amintirilor fericite și să încercăm să împiedicăm impulsurile negative, indiferent de natura acestora.