Esti mai productiv la job daca asculti muzica? | Partea I

Când muncim din greu la finalizarea unui proiect, mulți dintre noi încercăm să ascultăm ceva muzică pentru a ne concentra pe sarcina noastră și pentru a crește productivitatea. Dar de ce avem acest impuls – și dă rezultate?

Muzica ajută la îmbunătățirea sănătății și funcționării creierului într-o varietate de moduri, iar de cele mai multe ori ne bucurăm de beneficiile fără să ne dăm seama chiar că muzica este motivul.

„Îmbunătățește inteligența, starea de spirit, productivitatea și reduce stresul pentru persoanele de toate vârstele. Muzica este excelentă pentru creier, deoarece activează aproape fiecare parte din ea. Ascultarea muzicii duce în mod constant la un creier mai sănătos „, spune Dr. Catherine Jackson, psiholog clinic licențiat, neuroterapeut și certificat de bord și antrenor certificat de bord. Oricât de benefică este ascultarea muzicii, cântarea unui instrument are beneficii ale creierului și mai mari.

Muzica face parte din țesătura intimă a conexiunii umane, a sănătății și a comunicării de mii de ani.

„Ne mută. Ne leagă. Formează emoțiile, afectează starea de spirit și influențează creierul nostru ”, spune dr. Michael Gervais, psiholog de înaltă performanță și co-fondator al competiției pentru a crea. „Muzica este o capsulă în vestiarele de pe tot globul. Sportivilor li se cere să-și integreze mintea și corpul și muzica poate fi o influență masivă în acest scop. ”

Când ascultăm muzică starea noastră de spirit se îmbunătățește și ne simțim mai fericiți. Drept urmare, atunci când ascultăm muzică la locul de muncă sau în timp ce completăm munca, ne simțim și mai fericiți și suntem mai puțin stresați. „Oamenii mai fericiți, mai puțin stresați sunt mai productivi, întrucât își îndeplinesc munca mai repede, îndeplinesc sarcina mai precis și vin cu un număr mai mare de idei, mai bune și mai creative”, spune dr. Jackson.

Muzica fără versuri are adesea beneficii.

Studiile au arătat că ascultarea muzicii fără versuri poate îmbunătăți atenția și performanța. ”În practică, acest tip de muzică are un efect de„ zgomot alb ”, prin care ascultătorii experimentează o stare emoțională îmbunătățită”, spune Samantha Morrison, o sănătate și o stare de bine. expert pentru Glacier Wellness, o companie dedicată produselor de sănătate naturale și durabile.