Esti mai productiv la job daca asculti muzica? | Partea a II – a

Cu toate acestea, studiile au constatat, de asemenea, că preferința subiectivă a ascultătorului față de muzică poate fi de fapt mai influentă decât tipul de muzică în sine. În orice caz, „ascultarea muzicii afectează creierul nostru natural, centrele de recunoaștere și predicții temporale, duce invariabil la eliberarea de dopamină. Drept urmare, ascultarea muzicii creează o buclă de feedback pozitiv de recompensă în timp ce scade stresul, îmbunătățește atenția și crește productivitatea generală”, spune Morrison.

Cel mai important, ne învață să ascultăm.

„Cuvântul„ asculta ”este derivat dintr-un termen latin care înseamnă„ a ajunge la ceea ce cineva ascultă. „Nici ascultarea și nici ascultarea nu sunt trăsături comune ale societății moderne”, spune Olivier De Wulf, un audio-psiho-fonolog și președinte NeuraSonic.

Ascultarea adevărată înseamnă a-ți încărca propriul creier cu hrănire și energie.

Înseamnă, de asemenea, schimbarea radicală a relațiilor umane. „Am lucrat cu oameni care sunt blocați în jurul unui traumatism. Dar trauma în sine nu este toată problema. Construim ziduri în jurul nostru pentru a ne proteja de această frică. Și din cauza acestor ziduri, există o conștientizare a faptului că există mult mai mult potențial care nu se exprimă în viața noastră – și acesta este cauza depresiei și a nefericirii noastre ”, spune De Wulf.

Învățând să ascultăm și să ne concentrăm, ne putem canaliza productivitatea și maximiza performanțele noastre – toate ascultând melodiile de care ne bucurăm. Pare un win-win perfect.