Descoperă-ți visele și aspirațiile

Începutul anului este momentul perfect pentru a reflecta asupra anului care trece. Acest lucru poate aduce un sentiment de recunoștință, dar și pentru a identifica ceea ce ne-ar plăcea pentru noul an. Când oprim zgomotul din gândurile noastre, putem începe să descoperim lucrurile care ne cheamă. Adesea, atunci când ne punem întrebări, mintea noastră poate oferi răspunsuri atunci când ne așteptăm cel mai puțin, de exemplu, în timp ce mergem, facem un duș sau chiar în momentul în care ne trezim.

Reflecție personală

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu antrenorul meu pentru a-mi revizui practica de coaching, pentru a împărtăși ideile pentru anul 2019. Ca întotdeauna sesiunea a fost extrem de vizibilă și a descoperit lucruri pe care nici măcar nu le-am avut în vedere. În urma întâlnirii, m-am gândit la întrebările pe care mi le-a adresat și la noile idei apărute ca rezultat. De asemenea, am căutat indicii – cum m-am simțit atunci când am luat în considerare diferitele opțiuni. Am încercat să nu mai gândesc sau să forțez niciun răspuns, dar să observ cu atenție ce a fost blury.

Dacă doriți să reflectați și să explorați ceea ce s-a întâmplat anul trecut, am împărtășit câteva întrebări pe care le puteți lua în considerare. Nu există o modalitate corectă de a aborda acest lucru, puteți să scrieți într-un jurnal, să creați o hartă a minții etc. Scopul este de a atenua pur și simplu zgomotul și distragerea atenției, astfel încât să puteți simți mai bine unde vă îndrumă inima și intuiția.

1. Recunostință

Ce s-a simțit bine in 2018? Pentru ce ești recunoscut? Ce te-a făcut fericit, mulțumit și bucuros?

2. Creștere

Ce ați învățat în timpul anului 2018? Ai descoperit ceva despre tine? Te-a surprins ceva?

3. Realizări

Ce ai realizat în cursul anului 2018? De ce ești cel mai mandru? Ai sărbătorit realizările ? Dacă nu ai făcut-o, ai încă timp!

4. Provocări

Ce nu funcționa sau nu se simțea bine în anul 2018? A fost lipsit ceva? A fost ceva care te seca de energie, motivatie si timp?

În timp ce reflectați asupra celor patru zone de mai sus, veți începe să descoperiți ceea ce doriți mai mult sau mai puțin din anul 2019. Când luați în considerare următoarele întrebări, încercați să vă gândiți la noul an ca o pânză necompletată sau o pagină nouă, fără limite sau restricții. Prin crearea spațiului și observarea gândurilor pe măsură ce apar, ar trebui să începeți să obțineți o idee despre ceea ce doriți din anul caare de abia a început.21