De ce este bine sa ne calcam hainele elegante

Exista in prezent multe persoane care inca apreciaza croitoria clasica si isi aloca o cantitate considerabila de timp atunci cand selecteaza hainele pe care le vor purta in societate. Un nivel similar al dedicatiei se aplica si la mentinerea optima a acestei investitii, printr-o calcare corespunzatoare cu un fier de calcat profesional.

Atunci cand stii cum sa iti calci camasile, pantalonii si jachetele te vei prezenta intr-o maniera optima in societate, elegant, potrivit mereu pentru intalniri oficiale. Pe de alta parte, calcatul in mod incorect iti poate distruge hainele! Atentie, insa: nu neaparat tehnica de calcat este improprie, ci fierul de calcat poate fi vinovat pentru arderea materialelor sau netezirea lor greoaie!

De ce este recomandat sa iti calci hainele elegante?

Daca locuiesti intr-un oras mare sau chiar intr-un oras mic, vei avea destule sanse de-a lungul timpului sa gasesti un croitor, un curatator chimic sau alte servicii unde iti poti spala si calca hainele cu fiare de calcat profesionale.

Mai mult ca sigur vor avea echipamente profesionale de calcat.

Insa nu mereu poti apela la aceste servicii si este destul de util sa inveti de unul singur cum sa calci cu usurinta hainele.

Unul dintre principalele motive pentru care este mai indicat sa iti calci tu singur aceste haine elegante pentru a nu iesi in public cu cute, decat sa apelezi la servicii profesionale de curatatorie, este faptul ca astfel economisesti bani. Pe langa banii “pierduti” astfel, investesti si timp in drumul pe care il faci pana la acea firma. Cum ar fi, de pilda, sa achizitionezi cel mai bun fier de calcat Tefal cu talpa ceramica? In doar 10 minute vei iesi din casa impecabil, fara cute la purtator!

Un alt motiv pentru care merita sa iti calci hainele elegante este faptul ca asa le pastrezi calitatea, de-a lungul timpului.

Un alt aspect care are legatura mai degraba cu felul in care ne percepem pe noi insine este faptul ca atunci cand iesim in oras cu hainele calcate, ne simtim satisfacuti de imaginea din oglinda si automat ne simtim mai puternici si mai increzatori.

Cand ne calcam hainele cu un fier de calcat cu aburi si la final vedem rezultatul elegant, avem tendinta de a simti un sentiment de mandrie si de realizare, care va creste atunci cand chiar ne vom imbraca in hainele respective.

Chiar daca ne mai trimitem ocazional hainele la servicii profesionale de calcat in detrimentul calcarii acasa cu un fier eficient, atunci cand contextul social care necesita o abordare elitista, atunci cand ne calcam singuri hainele ne simtim mai mandri de propria persoana.

Nu in ultimul rand, exista anumite contexte care fac necesara aceasta calcare de haine, precum situatiile profesionale sau oficiale, care impun o anumita eticheta sociala pe care suntem nevoiti sa o urmam. In acest sens, este foarte necesar sa invatam cum sa ne calcam hainele.