Cum să îți simplifici garderoba în patru pași simpli

Ce este un dulap minimalist?
Când ne gândim la un dulap minimalist sau capsulă, ne imaginăm probabil o colecție limitată de haine care constau în pantaloni negri, cămăși albe și piese de bază similare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când Donna Karan a dezvoltat ideea de capsulă a lui Susie Faux în 1985, dar conceptul s-a dezvoltat considerabil de atunci! În zilele noastre există numeroase variații pe tema minimalistă, de la Proiectul 333 unde Courtney Carver se îmbracă cu 33 de articole sau mai puțin pe o perioadă de trei luni la șifonierul perfect curat al lui Anuschka Rees.

Un dulap minimalist este o colecție versatilă și organizată de haine de bună calitate care se potrivesc perfect stilului de viață al proprietarului. Acestea ar putea fi modele clasice sau sofisticate, secretul este de a păstra numai hainele pe care le iubim, purtăm și în care ne simțim bine.

De ce să creați un dulap minimalist?
Iată câteva dintre avantajele pe care le puteți avea de la crearea unui dulap minimalist:

1. Economisiți bani
2. Economisiți timp
3. Deveniți mai probabili în a investi în haine mai bune
4. Sunteți mai puțin probabili să cumpărați haine pe care nu le purtați
5. Îmbrăcarea este mai rapidă, mai ușoară și mai plină de bucurie
6. Vă adorați hainele și le purtați pe toate
7. Nu mai salvați lucrurile pentru totdeauna
8. Nu mai ascundeți hainele pe care nu le purtați
9. Știți exact ce haine dețineți
10. Hainele nu mai sunt înghesuite în șifonier

Astăzi voi împărtăși câteva sfaturi despre cum să creați un dulap minimalist. Am descompus procesul în patru pași simpli:

1. Cercetare
Înainte de a începe să scoți totul din garderobă, vă sugerez să vă distrați puțin, făcând niște cercetări care implică reviste și Pinterest . Acest lucru vă va permite să decideți de ce haine aveți nevoie și cum doriți să priviți această etapă din viața voastră.

2. Faceți selecția

Următoarea etapă este de a selecta toate articolele pe care nu le mai folosiți. În primul rând, strângeți-vă toate articolele. Acestea includ haine, pantofi și accesorii. Dacă aveți multe lucruri, vă recomandăm să acordați o zi doar pantofilor și accesoriilor. După aceasta, va trebui să vă strângeți hainele în funcție de tipul acestora: tricouri, pantaloni, rochii și așa mai departe.

3. Creați

După ce v-ați selectat hainele și accesoriile, puteți începe să construiți o garderobă minimalistă. Așezați hainele după tipurile elementelor mai lungi: rochiile, pantalonii etc. la un capăt și articolele mai scurte: jachete, fuste etc. la cealaltă. În cadrul fiecărui tip, puteți grupa articolele în funcție de culoare, deoarece pare mai ușor să vedeți ce dețineți. Când acest proces este complet, veți observa aproape sigur hainele pe care ați uitat că le-ați avut. Îndepărtarea articolelor pe care nu le mai purtați, face ca totul să pară nou. De asemenea, ne încurajează să purtăm lucrurile pe care le-am salvat anterior.

4. Mențineți
Atunci când creați un dulap alcătuit în întregime din articolele pe care le iubiți veți cumpăra probabil mai puține haine. Cu un dulap mic și organizat, veți observa elementele pe care nu le mai purtați. O selecție obișnuită și atentă înseamnă că nu va trebui să repetați acest proces, iar garderoba va rămâne ,mereu organizată.

Când mergeți la cumpărături, este înțelept să știți exact ceea ce căutați. Încercați să nu fiți seduși de reduceri, doar în cazul în care ați plănuit să achiziționați articolul respectiv.