Cum sa iti indrepti parul cu ajutorul unui ondulator

Poate ca nu ai o placa de indreptat parul, dar detii un ondulator, si doresti sa iti indrepti parul. Poti folosi ondulatorul in aceasta privinta cu usurinta. Iata care sunt pasii de urmat daca vrei sa folosesti ondulatorul de par pentru a-l indrepta.

1.Alege in mod corespunzator ondulatorul potrivit

Cauta un ondulator care are placi sau o clema. Orice fier care are o forma de tija sau conica si arata ca o bagheta nu iti va indrepta parul in mod eficient. In schimb, opteaza pentru un fier in forma de butoi traditional care are placi sau o clema, astfel incat parul sa poata fi presat intre ele. In acest fel, vei putea folosi ondulatorul ca pe un dispozitiv de indreptare.

2.Spala-te pe cap

Ar trebui sa iti pregatesti parul pentru a-l indrepta cu ondulatorul prin spalare si aplicare de balsam in dus. Este indicat sa folosesti un sampon care va da parului tau o textura umeda si care nu lasa reziduuri. De asemenea, trebuie sa utilizezi o cantitate mica de balsam pe capetele parului, astfel incat sa nu pui prea mult balsam in par. Prea mult balsam poate face mai greu pentru parul tau sa ramana drept.

3.Usuca-ti parul cu un uscator cu suflare

Ar trebui sa eviti incercarea de a indrepta parul umed, deoarece iti poate deteriora firele de par. Asigura-te ca iti usuci bine parul cu un uscator cu suflare, astfel incat sa indrepti parul si sa il pregatesti pentru ondulator. Daca ai parul deosebit de gros, este posibil sa fii nevoita sa desparti parul in cateva sectiuni diferite si sa usuci fiecare sectiune pe rand.

4.Rasuceste sau leaga straturile de sus ale parului

Ar trebui sa iti indrepti parul in etape, incepand mai intai cu straturile inferioare. Acest lucru va asigura ca nu pierzi niciun fir de par si ca acesta pare uniform atunci cand ai terminat indreptarea.

5.Trage ondulatorul printr-o sectiune de par

Tine o sectiune de par care nu depaseste 2,5 centimetri. Deschide clema ondulatorului si aseaza partea superioara a parului intre cilindru si clema. Trage incet ondulatorul in jos prin par. Tine clema inchisa cu mana pe masura ce faci asta. Trage ondulatorul pana la capatul parului, apoi elibereaza clema. Ar trebui sa ai o sectiune de par indreptata. Repeta acesti pasi pentru stratul inferior al parului. Asigura-te ca mentii o prindere ferma pe clema pe masura ce rulezi ondulatorul pana la margine parului.