Cum sa instalezi o masina de spalat vase

Este timpul sa inlocuiesti vechea masina de spalat vase? Acest proiect nu este atat de dificil precum pare. Iata un ghid care iti va arata cum sa instalezi o masina de spalat vase cu usurinta:

De ce ai nevoie?

In primul rand, ai nevoie de o noua masina de spalat vase. Apoi, este esential sa detii un cleste. De obicei, kitul de conectare la masina de spalat vase se vinde separat. Inainte de a-l cumpara, este indicat sa masori distanta de la masina de spalat vase la supapa de alimentare cu apa pentru a stabili ce lungime trebuie sa cumperi. Cablul electric este foarte important. Trebuie sa te uiti la masina de spalat vase pentru a determina daca ai nevoie sa achizitionezi un cablu electric. Daca inlocuiesti o masina de spalat vase deja existenta, este posibil sa reutilizezi cablul de la vechea masina.

Ataseaza cablul electric

Majoritatea pieselor de lucru pe care va trebui sa le accesezi sunt pozitionate pe partea inferioara a masinii de spalat vase. Pentru a face munca mai usoara, intoarce masina de spalat vase cu fata in jos, avand grija sa nu zgarii fata.

Scoate carcasa pentru cablul electric pentru a accesa firele. Ataseaza cablul electric folosind piulite si banda electrica. Inlocuieste carcasa componentei electrice.

Conecteaza masina la sursa de aprovizionare cu apa

Setul de conectori pentru masina de spalat vase include un dispozitiv care va servi la conectarea la sursa de alimentare cu apa a masinii respective. Instalarea acestuia reprezinta primul pas pentru conectarea alimentarii cu apa a masinii de spalat vase.

Este indicat sa aplici un compus de imbinare a tevilor la firele acestui dispozitiv. Insurubeaza-l in masina de spalat vase si strange-l folosindu-te de clesti.

Ataseaza linia de alimentare cu apa

Setul de conectori al masinii de spalat vase include de asemenea o conducta de alimentare cu apa. Conecteaza un capat al liniei de alimentare cu apa la acest dispozitiv. Strange conducta de alimentare cu clasti, dar ai grija sa nu strangi prea tare.

Stabilizeaza masina de spalat

Roteste masina de spalat vase si gliseaz-o acolo unde doresti sa o pozitionezi. Aliniaz-o in concordanta cu celelalte piese. Utilizeaza picioarele reglabile pentru a ridica si alinia masina de spalat vase. Poti desuruba picioarele cu cleste, daca este necesar, pentru a aduce masina de spalat vase la o inaltime acceptabila.

Cand esti multumit de locul in care ai plasat masina de spalat vase, o poti fixa intr-o pozitie. Deschide usa masinii de spalat vase pentru a accesa consolele de montare si utilizeaza suruburile pentru a fixa consolele in carcasa, sub buza contorului.