Cum sa folosesti o drujba in siguranta: Ghid de utilizare

Dupa ce ai facut o mica cercetare de piata, tocmai ce ai cumparat noua drujba si esti fericit/a ca banii investiti in acest instrument au fost bine folositi.

Daca ai cumparat drujba de la un magazin local, este posibil sa ti se fi prezentat o scurta demonstratie a modului in care poti utiliza acest instrument. Pe de alta parte, daca ai comandat aceasta drujba online si mai ales daca nu ai mai folosit pana acum o masinarie de acest tip, nu vei fi familiarizat cu modalitatile in care poti folosi drujba in siguranta, pentru a nu te rani.

Iata cateva elemente de baza ale utilizarii drujbei intr-o maniera sigura si eficienta. Este indicat sa te asiguri inainte de a folosi drujba si treptat vei ajunge sa fii familiarizat cu anumite tehnici de baza care vor transforma utilizarea drujbei intr-o experienta placuta.

Mediul de lucru

Sa presupunem ca ai cumparat noua drujba electrica ieftina si buna pentru a pregati lemnele folosite pentru foc in lunile de iarna si ca aceasta “exploatare” va fi ocupatia ta principala atunci cand vei utiliza drujba.

Daca nu ai facut deja acest lucru, este recomandabil sa achizitionezi o drujba de buna calitate care sa sustina bine cheresteaua asa cum trebuie. Inainte de a incepe sa lucrezi, gandeste-te foarte bine cum arata mediul tau de lucru si unde este cel mai bine sa te pozitionezi pe tine insuti, dar si instrumentele de lucru, in raport cu acest mediu de lucru.

In mod ideal, un spatiu clar si plat, cu cel putin 5 metri de “libertate” in toate directiile, va fi cel mai bun. Nu uita ca este foarte important sa ii informezi pe ceilalti despre locul in care te afli sau despre ce vei face.

Incepe sa “iti inveti” drujba

Este absolut necesar sa citesti in intregime manualul de instructiuni care este livrat de obicei odata cu achizitionarea drujbelor. Unii producatori vor furniza chiar si videouri in care sa prezinte aceste elemente esentiale de siguranta in ceea ce priveste folosirea drujbelor.

Poti urmari acest video sau poti cauta anumite tutoriale pe youtube, si, sa te familiarizezi cu functiile drujbei achizitionate de tine pe masura ce urmezi sfaturile prezentate in acele videoclipuri.

Cele mai importante lucruri dezvaluite de aceste tutoriale sunt prezentarea elementelor de siguranta cu care sunt prevazute majoritatea drujbelor, pentru a preveni aparitia accidentelor. Aceste elemente nu difera foarte mult in cazul drujbelor diferite.