Cum sa diagnostighezi problemele masinii de spalat

E ziua in care trebuie sa speli si tocmai ai incarcat hainele in masina de spalat, dar intampini o anumita problema. Nu este o stiinta sa diagnostighezi de unul singur aceste probleme. In principal, problemele care pot aparea sunt legate de scurgerile de apa, o pompa care nu functioneaza sau o masina de spalat care nu se aprinde.

Iata cum poti trata aceste trei probleme:

1.Scurgerile

Verifica de unde provine scurgerea. In general, va proveni de la furtunul de evacuare de la tubul din perete. Exista pete de apa pe perete? Poate, atunci cand pornesti masina pentru a se scurge, apa iese din tubul de evacuare.

Regleaza furtunul de evacuare daca suspectezi un debit obstructionat sau opreste scurgerea.

Verifica sa nu existe taieturi in furtun sau in racorduri.

Trebuie sa verifici si partea inferioara, precum si cea din spate a masinii de spalat in timpul ciclului de functionare, precum si daca exista garnituri uzate.

2.Pompa de apa

Intelege ca o masina de spalat functioneaza prin forta centrifuga. Controleaza pompa la fel cum ai facut cu furtunile de pe partea inferioara a cadrului, indepartand panoul inferior din spate si executandu-l prin cicluri.

Pompele de apa se uzeaza. Ele sunt, de obicei, realizate din plastic si uneori aripioarele din interior se pot rupe.

Verifica daca centura este uzata sau daca s-a deplasat. Aceasta nu trebuie sa se deplaseze cu mai mult de 5 inci. Daca este posibil, strange centura. In caz contrar, inlocuirea este singura optiune.

3.Diagnostigarea problemelor electrice

Verifica sistemul electric. S-ar putea sa ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a face acest lucru. Exista insa cateva lucruri pe care le poti face singur.

Verifica comutatorul de siguranta de pe usa. Ridica usa masinii de spalat. Ar trebui sa o gasesti in partea dreapta, langa partea din fata. Utilizeaza o surubelnita mica pentru a impinge comutatorul amplasat chiar sub buza sub gaura.

Utilizeaza un tester de continuitate pentru a vedea daca masina de spalat este conectata cum trebuie la o sursa eletrica. Pune o sonda a testerului de continuitate pe postul fierbinte ( pozitiv) si celalalt pe postul negativ.

Sursa poza:

www.topmasinidespalat.ro