Cum sa depozitezi boabele de cafea folosite pentru espressorul tau

Daca ai achizitionat un esspresor, fie acasa, fie la locul de munca, este foarte important sa cumperi, atunci cand este necesar, si boabele de cafea potrivite pentru esspressorul respectiv.

In privinta boabelor de cafea, este foarte important sa le depozitezi in mod corespunzator, astfel incat cafeaua sa aiba un gust proaspat si delicios. Cafeaua, atat in forma de boabe, cat si in celelalte forme, se deteriorizeaza rapid atunci cand este expusa la oxigen, lumina, umiditate si temperaturi nefavorabile. Cafeaua poate absorbi, de asemenea, mirosuri emanate de alimentele depozitate langa ea, mirosuri care se vor transfera inevitabil si in ceasca de cafea preparata la espressoare precum Philips HD8652/59. Poti evita aceste probleme prin depozitarea boabelor de cafea intr-un recipient opac, etans, intr-o zona care nu este prea umeda si are o temperatura constanta.

Depozitarea cafelei la temperatura camerei

Pastreaza cafeaaua intr-un recipient etans. Unul dintre cei mai mari dusmani ai cafelei proaspete este oxigenul. Expunerea la aer provoaca boabele de cafea, in special cafeaua macinata, sa se deteriorizeze destul de repede. Investeste intr-un container inchis ermetic pentru depozitarea cafelei sau cel putin utilizeaza un recipient cu un capac etans.

Containerele etanse sunt de asemenea ideale pentru a impiedica boabele de cafea sa absoarba mirosurile vecine si sa descurajeze cresterea insectelor si a mucegaiurilor. Unele containere comune etanse pe care le poti utiliza includ chiar borcane de conserve sau pungi de tipul Ziplock.

Vei dori sa alegi un recipient opac.Lumina provoaca boabele de cafea sa se deteriorizeze destul de repede. Aceasta problema este usor de remediat prin prin depozitarea boabelor macinate intr-un recipient opac, mai degraba decat un vas din sticla transparenta sau din plastic.

Exista o mare varietate de recipiente etanse din metal, ceramica si sticla opaca, care sunt excelente pentru depozitarea cafelei. Daca insisti sa iti depozitezi cafeaua intr-un recipient transparent, cel mai bine e sa depozitezi respectivul recipient departe de lumina, de exemplu intr-o camara sau intr-un dulap.

Pastreaza boabele macinate de cafea intr-un mediu uscat. Este posibil, in general, sa nu ai un grad ridicat de control asupra nivelului de umiditate din camara sau din dulapurile din bucataria ta, dar nu trebuie sa uti ca boabele macinate de cafea pe care le vei folosi la espressor se pastreaza cel mai bine intr-un mediu uscat. Incearca sa eviti depozitarea boabelor de cafea intr-un subsol umed sau intr-o alta zona cu umiditatea destul de ridicata.

Cum folosesti si mentii espressorul Philips HD8652