Cum functioneaza mixerele de mana si mixerele cu bol?

Un mixer de bucatarie cu bol amesteca si bate alimentele. Este in general o modalitate mai eficienta de a amesteca ingredientele decat amestecarea normala, cu lingura. Exista doua tipuri de mixere: mixere de mana, care au doua suruburi atasate la acesta, si mixere cu bol, care utilizeaza palete, suruburi si carlige pentru aluat si alte atasamente.

In functie de ce preferinte ai, poti opta daca sa achizitionezi un mixer de mana sau un mixer cu bol. Multi oameni opteaza pentru un mixer cu bol deoarece este mai putin obositor de utilizat si este cel mai bun pentru amestecarea unor cantitati mari de ingrediente, cum ar fi aluatul atunci cand mai pregatesti prajituri.

Cum functioneaza un mixer de mana

Pentru a utiliza un mixer de mana, mai intai conecteaza-l si ataseaza-i doi butoni speciali. Aseaza mixerul deasupra vasului in care vei dori sa amesteci ingredientele si selecteaza setarea de viteza dorita.

Porneste mixerul de mana apasand un intrerupator. In acest moment, mastile vor incepe sa se roteasca datorita unui motor electric din interiorul dispozitivului. Ele vor amesteca si bate ingredientele, in functie de setarea vitezei.

Acestea vor incorpora, de asemenea, aerul in felul in care se amesteca ingredientele tale, oferindu-le astfel o textura “pufoasa”, lucru care va transforma prajiturile pe care le pregatesti folosind mixerul de mana in adevarate opere de arta.  Adeseori vei fi nevoit sa muti vasul in timp ce utilizezi mixerul, pentru a te asigura ca fiecare ingredient este mestecat cum trebuie.

Cum functioneaza un mixer cu bol

Un mixer cu bol performant functioneaza foarte similar cu modul de functionare al unui mixer de mana.  Singura diferenta intre cele doua este ca, in cazul mixerului cu bol, atasezi un castron ( de cele mai multe ori un bol din otel inoxidabil) si in acest sens nu trebuie sa tii mixerul. Dupa atasarea vasului la mixer, va trebui sa adaugi si atasamentul preferat ( cum ar fi un carlig pentru ingredientele pe baza de paine) si sa selectezi in mod optim setarea de viteza pe care o doresti. Apoi, va trebui sa rotesti comutatorul si un motor mare va incepe sa roteasca atasamentul.

Uneori, este posibil sa trebuiasca sa razui atasamentul in timpul amestecarii, mai ales in situatia cand se mai intampla sa se lipeasca mult aluat de carlig. Indiferent de ce mixer optezi sa cumperi, daca vei achizitiona un astfel de aparat vei descoperi ca ai obtinut un ajutor in bucatarie.