Cele mai bune destinații de scufundare – partea a II-a

Cele mai bune locuri de scufundare din Africa:
De la înotul cu marii rechini albi din Africa de Sud până la participarea la scufundări pline de adrenalină în Egipt, scufundările în Africa sunt cu siguranță epice – dar, din păcate, nu sunt prea cunoscute.

Totuși, nu renunțați la idee! În mare măsură neexplorată de scafandri, Africa are o mulțime de mări cu o viață marină diversă și abundentă care abia așteaptă să fie descoperită.

Egipt
Marea Roșie este propria sa lume de minuni sălbatice care abia așteaptă să fie explorate. Cu excepția apelor calde și limpezi, Egiptul a fost considerat de mult timp una dintre cele mai importante destinații de scufundări din lume. De la scufundări pline de epave din nord până la scufundări îndepărtate și înspăimântătoare din sud, puteți găsi scufundări cu ceva pentru toată lumea, indiferent dacă vă interesează mega-fauna sau speciile macro greu de găsit.

Fiind casa a multe recifuri uimitoare, pline de viață marină, pești pelagici, rechini de recif, delfini și chiar foarte rar Dugong, Egiptul este o destinație care trebuie să fie pe lista tuturor scafandrilor.

Seychelles
Renumite pentru formațiunile lor insulare granitice, Seychelles oferă experiențe de scufundări incredibil de unice, deoarece se mândresc atât cu recifele tropicale carbonate comune, cât și cu propriile lor recife unice pe bază de granit, fiecare înflorind cu o viață marină diversă. Insulele interioare în comparație cu insulele exterioare.

În Insulele Interne, veți găsi scufundări superficiale, cu condiții ușoare, în care apele sunt pline de pești -înger, pește-leu, caracatiță, mantis, peștele galapagos, rechini și anghile.

În Insulele Externe, scufundările devin mult mai dificile cu abandonuri dramatice, recifuri expansive, ziduri și canioane. Aici veți vedea o serie de animale sălbatice, de la peștii papagali verzi cu cocoașă, pește buzat Napoleon, pisici de mare, rechini balenă și rechini ciocan!

Madagascar
Fiind una dintre cele mai îndepărtate destinații de scufundări din lume, Madagascar atrage pasionații de apă care doresc să scape de aglomerațiile din Oceanul Indian, pentru a se bucura de un peisaj cu adevărat marin. Deși țara a fost întotdeauna un refugiu pentru ecoturiști și iubitorii de animale sălbatice care își explorează țara, această explorare se extinde lent și asupra apelor sale. O destinație subacvatică destul de nedescoperită (deocamdată! Madagascar găzduiește diavolii de mare și rechini uriași, fiind locul de reproducție pentru balene. O adevărată priveliște uimitoare de observat!

Cele mai bune locuri de scufundare din America de Nord:
De la scufundări în oceanul cu apă rece până la aventuri tropicale, nu puteți lua orice alegere atunci când vine vorba de scufundări în America de Nord.

Aruncați ochii pe frumoasele recifuri tropicale din Hawaii și Florida, descoperiți vase naufragiate în Ontario și Carolina de Nord și înotați pentru viața voastră de caracatițe gigantice și orca din Columbia Britanică.

Belize
Deși una dintre cele mai mici țări din America Centrală, Belize este locul cu cel mai mare recif de barieră din emisfera nordică și a doua ca mărime din lume. Asta înseamnă, 300 km plini de locuri de scufundare verzi printre sute de atoli și peșteri care sunt înconjurate de ape pline de viață marină colorată. Cu o reputație ca fiind una dintre cele mai bune destinații de scufundări din regiune, Belize este populară atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, precum și pasionații de apă care sunt parțiali la apele turcoaz calde.

De la grădinile de corali superficiale până la zidurile plonjate, reciful de barieră din Belize este un punct de vedere de văzut – mai ales în sezonul rechinului balenă!

Mexic
Dacă nu sunteți pasionați de recifuri colorate (și poate chiar dacă sunteți), Mexicul poate să vă uimească altfel. Vorbim de întâlnirea cu marii pești pelagici!

De la înot alături de balenele cu cocoașă până la coborârea în adâncuri în interiorul unei cuști pentru a vă apropia personal cu un mare rechin alb, Mexic nu poate oferi la fel de multe scufundări „frumoase”, dar cu siguranță vă va lăsa cu niște amintiri palpitante.

Costa Rica
Spre deosebire de mai multe țări învecinate ale căror scufundări sunt concentrate în jurul Caraibelor, cele mai bune zone de scufundare din Costa Rica se găsesc în mare parte în Pacific. Aceasta înseamnă că apele marine sunt bogate în spații vaste pentru a le vizita, întrucât multe dintre cele mai bune locații sunt accesibile doar de cu ajutorul unui feribot. Acasă la incredibilul punct de scufundare, Insula Cocos, Costa Rica este o mare atracție pentru scafandrii care visează să fie înconjurați de bancuri uriașe de rechini, în special de rechinii ciocan.

Deci ce mai așteptați? Sanctuare marine, insule îndepărtate și diverse animale sălbatice vă așteaptă.

Hawaii
Ahhh …tropicalul Hawaii: o destinație paradisiacă chiar și fără a explora adâncimile apelor sale. Așa cum Hawaii este atât de izbitor de frumos în sine, nu este de mirare de ce nu este neapărat un subiect fierbinte în lumea scufundării, dar nu fi surprins dacă în curând va fi.

Dacă vă scufundați în apele sale, veți fi înconjurat de vulcani scufundați cu formațiunile lor majore de lavă, ca să nu mai vorbim, de o multitudine de vieți marine – 25% dintre ele sunt unice specifice acestei zone!

Cu apele sale calde și primitoare, care cer doar explorare, orice tip de scafandru este binevenit.