Cele mai bune destinații de scufundare din lume – partea I

Căutați cea mai bună locație de scufundare din lume? În acest articol, ne vom plimba printre cele mai bune zone de scufundări din fiecare continent.

Indiferent dacă sunteți un începător sau un scufundător avansat, pregătiți-vă să plasați aceste destinații de scufundări în partea de sus a listei de locații pentru scufundări.

Scuba diving este una dintre activitățile noastre preferate atunci când călătorim, întrucât apele diferă la fel de mult ca țările de pretutindeni, fiecare oferind doar o perspectivă mică și minunată despre cât de mare este lumea în care trăim.

Oriunde vă aflați în spectrul scuba-newbie către scuba-king, credem cu adevărat că scufundările sunt cheia principală pentru deblocarea lumii. Pentru a vă ajuta să faceți doar asta, am creat această „hartă” a călătoriilor cu scufundări dacă veți face, prezentând cele mai bune destinații de scufundări din lume.

Cea mai bună scufundare din lume
Pe scurt, mai jos sunt prezentate unele dintre cele mai bune țări din lume pentru scufundări. Dacă faceți clic pe linkurile de mai jos, puteți săriți în fiecare țară pentru a vedea recomandările noastre specifice pentru site-ul de scufundare. În caz contrar, continuați să derulați mai jos pentru a vă inspira.

Cel mai bun scufundare din Asia:
Scuba diving în Asia are o unicitate aparte spre deosebire de oriunde altundeva de pe pământ.

Ați auzit vreodată de triunghiul Coral? Această locație de aur este locul în care apele din Marea Chinei de Sud, Oceanul Pacific și Oceanul Indian converg toate pentru a crea un epicentru al biodiversității.

Maldive
Cu ape limpezi nebune și o supraabundență de insule izolate și pustii de explorat, Maldive devine o destinație din ce în ce mai populară în rândul comunității de scufundări. Un imens loc de joacă pentru scafandri ca să poată explora, Maldive oferă scufundări superioare pe tot parcursul anului, cu vizibilitate uimitoare pentru fotografii subacvatice.

Odată cu apariția apei din Oceanul Indian în Lagune, este foarte benefic să știi cum să te scufunzi din cauza curentului, așa că experiența de scufundare este recomandată; apa aduce totuși o multitudine de plancton care, la rândul său, atrage o gamă incredibilă de viață marină!

Indonezia
Poate fi foarte subestimat ca destinație de scufundări, dar Indonezia este de fapt una dintre cele mai bune destinații ale lumii pentru explorarea adâncimilor apelor. Ca cel mai mare arhipelag din lume, Indonezia se mândrește cu una dintre cele mai lungi linii de coastă și deține de patru ori mai mult ocean decât pământul care se întinde de la Oceanul Indian la Pacific.

Cu o bogăție de apă umplută până la margine cu 600 de specii de corali, 3.000 de specii de pești și nenumărate ziduri abrupte, tranșee de apă adâncă, epave și roci vulcanice, scafandrii vor dori să petreacă cât mai mult timp posibil în acest regat subacvatic.

Tailanda
Fiind una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, care primește peste un milion de oameni pe an, oamenii se adună în Thailanda pentru plajele uimitoare, aventuri în aer liber, oameni prietenoși, mâncare uimitoare și, bineînțeles, scufundările unice. Mediul satisface tot ce ar putea vreodată să-și dorească un scafandru serios de la o varietate de corali, pești și rechini (este la marginea Triunghiului Coralilor) până la o abundență de recifuri, adunări profunde, epave, ziduri și caverne.

Filipine
Multe țări susțin că au „unele dintre cele mai bune locații de scufundări de pe planetă” și Filipine nu este diferit – dar, de asemenea, susțin că au și cele mai diverse priveliști. ”Cel mai bun” poate fi subiectiv, dar nu neagă faptul că Filipine oferă o varietate de scufundări pentru a satisface tot felul de dorințe ale scafandrilor.

Un vast arhipelag de peste 7.000 de insule împrăștiate pe peste 300 km pătrați de ocean, apele de aici sunt umplute cu scufundări istorice, scufundări provocatoare în derivă și sunt umplute cu un număr record de specii de nudibranci (grup de moluște gastropodice), grupuri de pești și rechini-balenă giganți care migrează.

Sună ca o mecca pentru scufundări, nu?