Ce s-a întâmplat când am încetat să-mi verific e-mailul noaptea? | Partea a III – a

Dorm mai bine

Poate cea mai mare schimbare a tuturor este în calitatea mea de odihnă. Înainte de a decide să-mi verific e-mailul nu merita neliniștea pe care o provoca deseori, îmi reîmprospătează inbox-ul în mod constant, chiar înainte de a fi timpul să lovesc fânul. Dacă ar exista un e-mail stresant, m-aș gândi la asta, provocându-mă să mă arunc și să am probleme să adorm.

Acum, poate fi o situație dificilă în care să mă trezesc, dar cel puțin sunt bine odihnit și pregătit să abordez orice mi-ar putea aștepta.

Am creat granițe și respect

Nu toată lumea are tipul de carieră care le permite să fie complet offline în fiecare seară. Dar oamenii adesea creează stres pentru ei înșiși în efortul de a arăta cât de dornici, eficienți și disponibili. Deși acest lucru ar putea trimite un mesaj că sunteți muncitor, este posibil să nu fie reputația pe care doriți să o aveți pe durata unui contract, a unui proiect sau a unui loc de muncă.

Deconectându-mă și fără să răspund până dimineața, stabilesc un precedent al ceea ce sunt dispus să contribuie, cât de important este să am timp de oprire și că, atunci când sunt online, sunt complet acolo și pregătit pentru muncă.

La început a fost înfricoșător, sigur, să nu fiți „on” toate orele tuturor zilelor, dar ghiciți ce? Încă n-am pierdut niciun client și chiar am câștigat câtiva în acest proces.

Sunt mai mulțumit de munca mea și de viața mea

Când mă întâlneam cu prietenii la băuturi la ora fericită, la o cursă de antrenament sau la cină în timpul săptămânii de lucru, îmi făceam check-in pe e-mailul meu când mergeam la baie. Știi „în caz că” ceva era urgent.

Acum, când simt această dorință, îmi amintesc că, dacă nu am un client foarte solicitant sau mă aștept să vină o serie de modificări care să necesite atenția mea urgentă, pot aștepta până dimineața.

Acest lucru mă face un participant mai activ la conversațiile cu prietenii și partenerul meu. Cu alte cuvinte: sunt mai prezent și, astfel, mă face mai fericit.