Ce s-a întâmplat când am încetat să-mi verific e-mailul noaptea? | Partea a II – a

Au fost doi ani în care am fost propriul meu șef

Acest schimb simplu a avut un impact de durată asupra modului în care echilibrez munca și viața. Mai mult decât atât, a afectat modul în care administrez așteptările clienților și mie, deoarece un loc de muncă netradițional nu vine întotdeauna cu o carte de reguli.

Deși m-am străduit să construiesc o carieră care să fie flexibilă și pe termenii mei, același lucru este valabil și în mare parte a lumii, în afara Statelor Unite. Multe companii își încurajează angajații să investească în familiile lor și să se înscrie cu adevărat atunci când au terminat întâlnirile zilei.

În Franța, este ilegal ca șefii să aștepte să răspunzi la e-mail după muncă

În țara natală a partenerului meu din Danemarca, este rar să fie solicitat să lucreze ore suplimentare. Niciunul dintre prietenii pe care i-am vizitat acolo – de la avocați până la bancheri – nu se ocupă de căsuțele lor. Pur și simplu se deconectează.

Deși nu este întotdeauna realizabil 100 la sută și orele nu sunt niciodată consecvente, odată ce închid laptopul pentru ziua respectivă … Nu mă mai uit la email. Schimbarea pe care a făcut-o în etica muncii mele, fericirea mea și capacitatea mea de concentrare a fost extraordinară.

Iată, câteva învățări pe care le-am dezvoltat de la impunerea acestei reguli fluxului meu de lucru:

Sunt mai productiv

Sigur, sunt câteva zile în care mă trezesc și nu-mi pot imagina strângerea de propoziții împreună, cu atât mai puțin un articol complet – sau trei. Mă obișnuiam să fac „ieșire” spunând că pot lucra atât de târziu cât trebuia, din moment ce hei, sunt căpitanul propriei mele cariere.

Acum, am ceva de nerăbdare: să fiu offline pentru o seară completă. Știind că nu va trebui să verific și să răspund la e-mailuri sau să urmăresc poveștile după ore mă determină să fiu productiv din momentul în care mă trezesc până când mă bag.