Care este durata de viata a electrocasnicelor din bucataria?

Atunci cand va ganditi sa va amenajati bucataria sau sa cumparati electrocasnice noi, intotdeauna trebuie sa stiti ca este important sa va ganditi la aparate de calitate, care sa reziste timp indelungat. Care este durata de viata a electrocasnicelor? Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa faceti investitii inteligente.

Ca regula generala, vremurile se schimba cand vine vorba de aparatele mai complexe de astazi – ceea ce inseamna ca nu dureaza atata timp cat obisnuiau sa dureze candva.

Un alt factor care trebuie sa va dea de gandit este ca mai scump nu este neaparat egal cu durata de viata mai lunga. Cititi recenziile cu atentie inainte de a opta orbeste pentru o anumita tehnologie. Si retineti ca nimic nu imbunatateste viata masinii dvs. de spalat, a frigiderului sau a masinii de spalat vase, cum ar fi intretinerea si curatarea obisnuita.

Domeniul cuptorului este primul aparat de pe lista noastra, in care tipul de combustibil conteaza foarte mult. Intervalele electrice utilizeaza elemente de incalzire care sunt mai susceptibile de a se rupe in timp. Intre timp, benzile de gaze au sisteme simple de aprindere si pot, de obicei, sa faca treaba mai usoara. Specialistii raporteaza ca intervalele electrice de obicei dureaza aproximativ 13 ani, iar gazele variaza in jurul valorii de 15 ani. Piesele de gaz tind sa fie putin mai durabile.

Microundele vor dura intre 9 si 10 ani pentru majoritatea bucatariilor. In timp ce un cuptor cu microunde este un aparat destul de complex, nu puteti face nimic altceva decat sa il pastrati curat si sa fiti bland cand il utilizati. Microundele sunt unele dintre aparatele cele mai durabile si cu cele mai putine reparatii datorita tehnologiei lor.

Cu frigiderul, situatia este mai clara. Totul depinde de ce model aveti. Un frigider cu usi laterale comune – unul pentru racire, unul pentru inghet – are cea mai slaba durata de viata, de aproximativ 14 ani. Cei care au un congelator cu usa de top se pot bucura de acesta aproximjativ 17 ani. Un frigider mai ieftin cu una sau doua usi are cea mai buna speranta de viata, de 19 ani. Dupa cum va puteti imagina, cu cat este mai greu sa functioneze frigiderul la racire, cu atat componentele se vor uza mai repede. Un congelator, desigur, trebuie sa functioneze mult mai greu sa se raceasca decat un frigider. De aceea, durata medie de viata a unei unitati frigorifice este de aproximativ 11 ani.

Asadar, daca vreti sa va bucurati mult timp de un frigider bun, trebuie sa fiti atentie la modelul pentru care optati. La fel se intampla si in cazul celorlalte electrocasnice, unde brandul si modelul isi spun cuvantul.