Beneficiile zilelor fără internet

Bucuria lipsei
Împărtășirea beneficiilor zilelor fără internet poate părea un pic cam nebună sau ciudată venind din partea unui blogger, dar într-adevăr o pauză nu strică niciodată.

După o săptămână offline, m-am gândit să împărtășesc patru dintre pozițiile pozitive descoperite de la oprirea internetului. Eu o spun, „bucuria de a pierde” pentru că delogarea îmi permite să-mi  să mă bucur de viața liberă fără distragere a atenției.

Beneficiile zilelor fără internet:
1. Mai mult timp
Uneori dorim să verificăm o notificare pe telefon sau tabletă și câteva ore mai târziu încă suntem încă acolo. Lumea online par a ne ajuta să ne pierdem timpul, dar oprindu-ne din a sta cu un device în mână, îl putem revendica.  Zilele fără internet servesc ca o reamintire că lumea reală merită atenția deplină.

2. Mai multe conexiuni
Uneori trebuie să ne deconectăm de pe internet pentru a ne putea reconecta cu oamenii și cu lumea din jur. Internetul este un loc fantastic pentru a întâlni oameni de același tip ca și noi, dar puține lucruri bat ideea de a petrece timp cu oamenii care ne fac fericiți. Când suntem cu familia sau cu prietenii, de obicei lăsăm telefonul deoparte. Până la urma urmei, nimic din lumea digitală nu este mai important decât persoana sau oamenii din fața noastră!

3. Mai multă recunoștință
Există multe avantaje pentru a fi online, totuși, prea mult scroll pe internet cu siguranță oferă un impact asupra modului în care ne simțim. Când ignorăm efectiv zgomotul și distragerea atenției, ne putem relaxa și reîncărca pe deplin. De asemenea, atunci când nu mai suntem la curent cu viețile altora, putem realiza mai multă recunoștință pentru propriile vieți. Ne ajută să ne reconectăm și să ne ascultăm vocea interioară.

4. Mai multă creativitate
Când opresc internetul, observ o creștere a ideilor creative. Este ca și cum timpul și spațiul le permite să vină la suprafață. Îmi place expresia „creație peste consum” pentru că se pot găsi fluxurile  de creativitate mult mai puternic atunci când închidem internetul.

 

Indiferent de starea pe care o avem, nu ar trebui să ne găsim alinarea în mediul online, deoarece conexiunile interumane ne ajută mult mai mult să ne regăsim pe noi cu adevărat, decât ceea ce găsim pe internet. Există și cazuri în care realitatea virtuală ni se potrivește, dar nu tot timpul va fi astfel. Odată cu experimente precum a sta fără internet vom observa cât de dependenți am devenit de tehnologie și cât de mult uităm importanța oamenilor reali și deținerea cunoștințelor personale, nu găsite la secundă cu ajutorul internetului.