Beneficiile păstrării unui jurnal de recunoștință

„Toată lumea caută fericirea – și există o singură cale de a o găsi. Aceasta este controlul gândurilor tale. Fericirea nu depinde de condițiile exterioare. Depinde de condițiile interioare. „Dale Carnegie

5 beneficii pentru păstrarea unui jurnal de recunoștință

1. Ne ajută să ne apreciem viețile așa cum sunt

Recunoștința sa dovedit a avea multe beneficii în ceea ce privește fericirea, sănătatea, satisfacția vieții noastre și modul în care ne raportăm la ceilalți. Păstrarea unui jurnal de recunoștință vă poate mări bunăstarea pe termen lung cu până la 10%!

A fi recunoscător este un sentiment minunat și o apreciere a ceea ce avem poate să ne permită să obținem cele mai bune de la viață așa cum este. La urma urmei, trebuie să fim recunoscători doar în ​​prezent, deoarece fericirea este călătoria noastră zilnică, nu o destinație.

2. Ne permite să devenim mai atenți

Acest lucru ne poate ajuta să devenim mai conștienți de viețile noastre. Acest lucru poate părea un concept simplu, dar când vom înceta să ne ocupăm de trecut sau să ne gândim la viitor, vom avea, fără îndoială, mai multă plăcere în momentele de zi cu zi.

3. Ne încurajează să vedem paharul pe jumătate plin

Viața va fi întotdeauna plină de provocări, dar putem aborda situațiile dificile mai pozitiv. Chiar și în zilele grele, va fi întotdeauna o fărâmă de bucurie – observând frumusețea naturii, un mesaj de la un prieten și așa mai departe.

4. Ajută la identificarea a ceea ce ne face fericiți

Păstrarea unui jurnal de recunoștință ne permite să stabilim ceea ce ne face fericiți și, cu acest lucru, putem identifica momentele de bucurie.

5. Oferă un moment de calm zilnic

Mulți dintre noi avem o viața ocupată cu timp limitat de relaxare și reflecție, dar ținând un jurnal de recunoștință, putem crea un obicei zilnic pozitiv, oferindu-ne o atenție necesară.