Ajutor ieftin pentru parul degradat

Povestea mea cu vopseaua de par a inceput destul de devreme, mai exact in perioada liceului si a continuat pana undeva la sfarsitul anului II in facultate. In acest interval am trecut de la culoarea mea naturala ( un saten foarte inchis) la rosu pur, super-aprins. Vopselurile folosite au fost predominant cu amoniac, asa incat aveam nevoie de produse care sa hidrateze si sa repare pagubele iar parul sa nu arate chiar ca o matura.

Asa am ajuns sa imi fac singura mastile de par si de departe favorita mea este urmatoarea:

tratament par crazystuff

Pornim de la ulei de masline care nu este inclus in poza din motive de “n-am avut in ce sa-l pun sa dea bine la poza”. Eu am o sticluta de ulei presat la rece a carei unica destinatie sunt preparatele cosmetice .

Avand in vedere ca am parul pana la jumatatea spatelui folosesc undeva la 6-7 linguri de ulei pe care il amestec cu o fiola de vitamina B6, una de B12, o lingurita de vitamina A si cam 2 lingurite de tinctura de ardei iute.

Stiu ca este recomandat ca vasele si ustensilele sa nu fie din metal. Eu folosesc un bol de portelan si niste lingurite de bebelusi din plastic ( mi se pare ca reusesc sa omogenizez mai bine amestecul).

In functie de cat de mult timp am, aplic masca si o tin intre 30 de minute si o ora si jumatate dupa care spal parul in mod normal. Nu mi s-a intamplat sa o indepartez greu, insa ce imi place foarte mult este textura pe care o are parul dupa ce este uscat.

Prefer aceasta masca din mai multe motive:

1) toate ingredientele sunt la indemana. Toata lumea are in apropiere o farmacie si un plafar.

2) ingredientele sunt foarte ieftine. Fiecare cutie cu cate 5 fiole a fost in jur de 3 lei, la fel si vitamina A care are 5 ml. Tinctura de ardei iute a costat 7 lei 50 de ml.

3) singurul motiv pentru care la un moment dat vroiam la facultatea de farmacie era pentru ca ma visam printre sticlute si flacoane preparand fel de fel de creme, licori si pastile care sa-i faca pe oameni sa se simta mai bine. Cumva entuziasmul asta inca persista

Stiu ca multe din voi prepara variatii ale acestei masti si sunt curioasa, voi ce puneti in plus?