Trei castele din Irlanda cu posibilitate de ședere

Am auzit cu toții poveștile despre „a fost dată ca niciodată” în care un prinț salvează eroic o prințesă într-un anume fel și trăiesc împreună într-un castel magnific, așa că în mod natural, castelele de basm ocupă un loc special în inimile noastre.

Acum, pentru oamenii care visează la basme, șederea într-unul din aceste castele ar fi un adevărat vis, dar pentru alții să fim sinceri – cât de cool ar fi să rămânem într-un castel oricum? Indiferent dacă doriți să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți sau nu, șederea într-un castel trebuie să fie o experiență minunată, una care poate fi probabil una de neuitat.

De aceea ne-am decis să căutăm cele mai bune alternative de castele cu posibilitate de ședere în regim hotelier și sa le împărtășim cu voi!

Destinația aleasă? Irlanda. Acoperită de la nord la sud cu mii de cascade uimitoare, care variază de la frumusețile clasice medievale de basm până la fortărețele gotice, nu este de mirare că această țară este prima alegere pentru mulți dintre cei care caută această evadare de lux.

Castelul Ballynahinch
Deși este considerată o clădire destul de „recentă” după standardele castelelor, Castelul Ballynahinch încă este o bijuterie istorică și unul dintre ultimele portale din reveriile basmelor. Amplasat în centrul regiunii Connemara, acest castel vechi de 250 de ani se află într-o proprietate privată cu peste 700 de hectare, înconjurat de pădure și un fundal al Munților Twelve Bens. Poți să ai o atmosferă mai de basm decât asta?

Evaluat ca unul dintre cele mai frumoase castele de lux cu regim hotelier din Irlanda, precum și unul dintre cele mai bune locuri pentru activități de pescuit, acest conac impresionant din secolul al XVIII-lea va fi sigur de a-și răsfăța oaspeții și de a oferi servicii excepționale mai presus de cele 4 stele în care este clasificat. Castelul este lăudat pentru locația sa excepțională, mâncarea extrem de gustoasă și aerul său general de lux ce îl oferă.

Castelul Solis Lough Eske
O altă alegere excelentă pentru castele din Irlanda este Castelul Lough Eske găsit în județul mai puțin frecventat din zona Donegal. Amplasat pe marginea râului Lough Eske, cu munții Blue Stack în fundal, acesta este încă un alt castel medieval care oferă un peisaj de basm. Deși castelul a fost construit inițial în anii 1400, acesta a fost reconstruit într-un conac pentru Elizabeth Tudor în anii 1860, iar mai recent a fost din nou reamenajat.

Acest hotel de lux premiat (prezentat într-o clasificare ca unul dintre mai importante trei hoteluri de lux din Irlanda) cuprinde atât eleganță contemporană, cât și farmecul specific țării, oferind oaspeților săi o experiență de 5 stele la prețuri accesibile. Deținând facilități moderne și având posibilitatea de a oferi activități de aventură în zona înconjurătoare, toate acestea pot constitui o evadare idilică într-un mod artistic.

Castelul Leslie Estate
Dacă sunteți un pasionat de istorie sau entuziast atunci când petreceți timp în aer liber, Castle Leslie Estate este locul un loc potrivit pentru ședere. Fiind una dintre ultimele mari imobile irlandeze aflate încă în mâinile familiei originale, locuința deține o curte făcută din piatră restaurată în 1000 de hectare alături de un peisaj impresionant, păduri vechi și lacuri. Oferind interioare renascentiste, dotate cu șeminee ornamentate, mese bogate în lemn și tavane sculptate manual, această proprietate de lux nu este deloc spectaculoasă. Un lucru cu care se mândrește acest castel ar fi individualitatea, însemnând că nici una dintre camere nu arătă la fel.

Nu numai că oaspeții vor beneficia, de asemenea, de facilitățile hotelului în cadrul sălilor de tratament victoriene, dar și de un restaurant premiat, sau unul dintre cele mai frumoase locuri de joacă ecvestre din Europa! Situat convenabil între Belfast și Dublin, aceasta este o evadare de lux, care este accesibilă, dar petrecând timp acolo se simte ca și cum ai fi doar tu și munții.

 

Toate castelele prezentate oferă servicii imaculate, mâncarea fantastică, iar atmosfera generală și ambianța locurilor în care sunt amplasate sunt foarte recomandate pentru o escapadă de neuitat.