5 cărți care au inspirat pasiunea lui Leonardo DiCaprio | Partea I

Îl cunoașteți din spectacolele sale pe marele ecran din ultimele decenii – dar sunt mai multe lucruri de stiut despre acest actor suav decât cariera sa.

Actorul, producătorul și filantropul câștigător al premiului Oscar, Leonardo DiCaprio, și-a construit o moștenire prin munca impresionantă a personajului și prin investiția sa în cadrul comunității hollywoodiene. De asemenea, este un activist pasionat de mediu și vorbește adesea vocal despre încălzirea globală.

Deși nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, marea sa locuință este plină de… cărți!

Înainte de a începe orice concert pe ecran, el citește întotdeauna textul care a inspirat scenele mai întâi. Desigur, el citește doar pentru distracție și inspirație, în funcție de sezon.

Iată câteva cărți pe care le puteți fura din raftul de cărți al lui DiCaprio:

Grădina Edenului de Ernest Hemingway

Când a apărut la mijlocul anilor 80, The Garden of Eden a fost cel mai bine vândut și se întâmplă să fie ultima carte pe care autorul iconic Ernest Hemingway a pus-o vreodată la cale.

Conform unui interviu pentru America Reads Spanish, DiCaprio a făcut o discuție despre această capodoperă – alături de alte câteva romane ale lui Hemingway, inclusiv The Old Man and the Sea și A Farewell to Arms.

Îi plac atât de mult, încât ar face pagină prin ele în a doua limbă. „Unul dintre autorii mei preferați este Ernest Hemingway… nu este spaniol, dar era îndrăgostit de cultura spaniolă. Multe lucruri pe care le învăț din țara dvs. [Spania] sunt prin ochii lui”, a spus el.

The Great Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Dacă nu sunteți un megafan al lui F. Scott Fitzegerald (ca mine!), probabil că nu ați citit această poveste legendară încă de la liceu. Poate că fascinația lui DiCaprio cu aceasta te-ar putea convinge să îi dai lui The Great Gatsby un alt drum ca adult.

Mai ales că a jucat un rol principal în film, are sens că l-ar fi adăugat în propria sa bibliotecă.

Atunci când a discutat despre experiența cu Timpul, a împărtășit că a fost atras de rolul lui Gatsby, pentru că i-a plăcut „ideea unui bărbat care nu a venit din absolut nimic, care s-a creat singur din propria imaginație. Gatsby este unul dintre acele personaje iconice, deoarece poate fi interpretat în atâtea moduri: un romantic fără speranță, un wacko complet obsedat sau un gangster periculos, agățat de bogăție.”