5 cărți care au inspirat pasiunea lui Leonardo DiCaprio | Partea a II – a

Drumul revoluționar de Richard Yates

La fel și filmul, în care DiCaprio a jucat alături de talentată actriță (și de buna lui prietenă) Kate Winslet.

Într-un interviu acordat GQ, el a spus că Revolutionary Road a fost un clasic dintr-un motiv: „Conversațiile pe care fiecare personaj le are în capul lui … În timp ce stau aici, o sărut pe soția mea și îi spun cât de mult o iubesc și cum totul va fi în regulă, există această voce interioară care doar o detestă și îmi detestă viața și știe că mint despre tot. Acest dialog interior din carte a fost fabulos pentru noi toți.”

Acest lucru schimbă totul de Naomi Klein

DiCaprio a avut o discuție cu Naomi Klein după ce a citit-o despre modul în care schimbările climatice influențează totul – inclusiv imaginea noastră financiară.

În efortul de a susține că, cu cât investim mai mult pe planetă, cu atât ne construim mai multă stabilitate, mulți oameni spun că acest lucru se schimbă.

Într-un interviu acordat lui Wired, DiCaprio a dezvăluit ce gândea: „Am vorbit cândva cu Naomi Klein, care pentru mine este una dintre cele mai puternice voci din mișcarea climatică. Ea a scris o carte numită Acest lucru schimbă totul și este despre capitalism versus mediu. Și uite, toată lumea adoră banii, eu iubesc banii – trăim în Statele Unite. Aceasta este o țară capitalistă. Dar, în cele din urmă, ne-am blocat, prin capitalism, într-o dependență de petrol, care este incredibil de greu de inversat. ”

Ultimele ore ale luminii solare antice de Thom Hartmann DiCaprio a produs The Onventh Hour și specialul HBO, Ice on Fire, Last Hours of Ancient Sunlight – ambele discutând despre problemele de mediu.

În speranța de a provoca urgență și de a inspira pe alții să facă același lucru, el a dezvoltat aceste programe după ce a citit această carte cuprinzătoare, care nu vorbește doar despre lucrurile rele, ci oferă soluții despre ceea ce trebuie făcut.