4 modalități de menținere a unei perspective și gândiri pozitive

 

„Căutați plusurile în viață. A fi negativ complet erodează totul. Dacă se întâmplă ceva rău, spun uită și continuă, revino la drum. Nu există nici o ființă negativă bună, nu cred în negativitate.”- Dame Judi Dench

1. Faceți lucruri pozitive și înălțătoare
Una dintre cele mai bune modalități de a favoriza pozitivitatea este să ne concentrăm asupra lucrurilor pentru care suntem recunoscători și fericiți. Cred că atunci când îmbrățișăm pozitivitatea și o împărtășim cu lumea, o primim din abundență!

2. Gandește pozitiv
Încerc să fiu deschis, curios, cinstit și, mai presus de toate, nu ma judec pentru felul in care ma simt. Dacă mă simt încă blocat, schimb ceea ce fac pentru a-mi distrage atenția. Adica, de obicei, acest lucru inseamna să faci o ceașcă de ceai, să chemi pe cineva, să ieși afară, să exersezi sau să vezi ceva amuzant pe YouTube. Mi se pare că este cea mai mare armă împotriva negativității!

3. Reflecteză asupra evenimentelor într-un mod pozitiv
Prin reflecție personală, am început să înțeleg că nu întotdeauna situația mă afecta, ci mai mult modul în care eu abordam situatia. Având în vedere acest lucru, am decis să mă întorc si sa vizionez provocările vieții, văzându-le mai puțin ca obstacole și mai mult ca lecții de viață valoroase pentru a mă ajuta să învăț și să cresc.

4. Salvarea pozitivității
Pentru a face acest lucru, colectez toate lucrurile de care sunt mândru și le salvez într-un dosar desktop sau le scriu si pun într-un borcan. Aceste cuvinte amabile și amintiri fericite mă ridică când mă împiedic. Iar cand ma simt trist, recitesc toate aceste momente minunate care-mi dau un impuls pentru a mă reîntoarce la starea mea pozitivă.