3 Schimbari care iti vor face viata mai usoara la job

Când sezonul de vacanță de vară este în plină desfășurare, este ușor să învinovățești oboseala, stresul și durata scăzută de atenție asupra temperaturilor zguduitoare, FOMO-ului vacanțelor tropicale ale prietenilor și planificării propriului tău drum. Dar dacă sunteți atât de prăjiți încât abia ați împins o zi la un loc de muncă, ar putea să doriți să aruncați o privire la ceea ce vă scurge cu adevărat nivelul de energie.

Modele de somn neregulate, stimulanți precum cafeina și alcoolul, precum și alimentația și hidratarea precară pot fi cele mai mari zapote energetice, dar există o mulțime de stresori ascunși stropiți de-a lungul zilelor noastre, scurând liniștit nivelul de energie. Acest lucru este valabil mai ales pentru viața noastră profesională, deoarece tehnologia necesită acum disponibilitate 24/7, indiferent dacă sunteți la serviciu sau acasă.

Reduceți acesti factori stresanti la locul de muncă cât mai repede:

  1. Spune constant că da

Este minunat să fii considerată o persoană de încredere într-un mediu profesionist. Fiind cunoscut ca cineva care este dispus să parcurgă kilometrul suplimentar pentru rezultate deosebite, cineva care este acolo pentru a ajuta un coleg de serviciu care are nevoie sau cineva care împlinește noi sarcini provocatoare este o modalitate excelentă de a excela.

Dar a spune constant că da va duce și la liste interminabile de făcut, nopți târzii și schimburi prea prelungite și, cel mai probabil, suferința ta. Dacă de fiecare dată când bifați un articol în calendar, apar alte două, veți sfârși complet îngropat.

Acesta este motivul pentru care trebuie să setați granițe ferme, de preferință de la început. Când un coleg de serviciu cere ajutor, puteți spune în continuare da, dar adăugați avertismente de genul „Voi fi bucuros să vă ajut, de îndată ce îmi voi termina sarcina”, precizând că sunteți dispus să dați o mână, dar volumul propriu de muncă are prioritate.

Dacă încercați să ieșiți dintr-un ciclu constant de da, va fi nevoie de mai mult timp și de negocieri pentru ca ceilalți să se obișnuiască cu noua rutină de îngrijire de sine – fiți pregătiți pentru anumite negocieri atente.